Strängt sagt nysträngat!

Har nu en tid försökt lärt mig spela med lite flyt på min nya 12-strängade gura. Fick dock tyvärr börja med å stränga om den då en sträng small av under transporten hem. Fick en fantastisk deal med lite strul på nya 4 Sound här i Gävle å fick betala så lite för dubbla uppsättningar strängar så jag nästan skämdes. Men dom vet ju att man kommer tillbaka. Att sen lira och stämma e inte lätt – det blir så grymt tryck på alla strängar att minsta man skruvar på någon sträng så ändrar det sig på dom andra! Inte helt lätt å rätt ovant för fingrarna dessutom. Att hoppa direkt från nylon till både stålsträngat och dessutom 12 på en gång. Man har fått rejält hårdare fingertoppar på vänsterhanden nu… 🙂

Skulle vilja haft en liiiiiten justering av stallet också då dom två nedersta E-strängarna nästan går fritt. Men jag ska göra lite koll å se om det igen beror på hur jag strängat om…

Annars går den mesta tiden till att försöka bli klok på hur man själv funkar nu efter man blivit justerad å det grövsta. Lite nya kontroller inbokade men hinner nog inte få några besked förrän jag ska iväg på vår spännande Italien-resa tillsammans med Bomhus Kyrkokör. Hoppas jag hunnit få lite mer energi i kroppen tills dess! Annars får man köra med ”Invalidos” trixet från Sällskapsresan kanske… hahahaha….

Går ju framåt men tyvärr lite väl sakta så det kostar på att försöka jobba och hinna med å göra sådant man tycker är roligt också. Det är inte viljan det brister i men tyvärr orken – men det var hiiiiiskeligt mysigt å få lite partybesök i lördags då det var melodifestival å allt. Nån liten whiskey å en liten grogg fick man i sig i glada vänners lag! Tack för det Lena, Steffe, Angelica och Nassa!

Mycket körträning blir det nu då det både ska va konfirmationssjungning först och sen ska vi förstås sjunga i Italien också! Hur stort är inte det? Å bra på Italienska e man INTE… Jajaja alla ser vällan på hockey ikväll och så även jag i bakgrunden… Kändes dock som finnarna ska ta hem det och just nu i 3:e verkar det ju som det blir så – men det e inte över än! Hockey kan gå snabbt… Jag är kanske inte heller mer intresserad än att jag han spela in å grejja lite med en visa medan hockeyn håller på! Jag HAR ju sagt att jag gillar visor men förutom mina egna är det inte riktigt det visa-stuk jag gillar på så många inspelningar hitintills…

Här kommer dock en ändring! Jag säger tack för mig och kram på er med min lilla version av Björn Afzelius visa Ikaros… <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll UpScroll Up
%d bloggare gillar detta: